Kuvaus
Pizzajauho herkullisen ja helpon pitsapohjan valmistukseen. Tästä erityisestä vehnäjauhosta valmistat kätevästi herkullisen ohuen pitsapohjan, joka ei liiaksi täytteitä tarvitse. Kokeile myös halutessasi yön yli lepoa pitsataikinalle, jolloin saat pohjaan vielä lisää makua ja rapeutta.
Säilytys- ja käyttöohjeet
Pizzapohja (2-3 pellillistä pitsaa)
Ainekset:
1 pkt / 660 g Fazer Leipurit Artesaani pizzajauhoa
3,75 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
1 tl sokeria
1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Lisää jauhot, suola, öljy ja sokeri veteen. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Jaa taikina 2–3 palloon ja vaivaaniitä pöytää vasten 5 min.
2. Anna taikinapallojen nousta pöydällä liinan alla noin 20 min ja kauli ne sitten ohuiksi pohjiksi. Lisää mieluisat täytteet jättäen reunat reilusti ilman täytettä, jolloin rapea pohja pääsee oikeuksiinsa.
3. Paista pizzat uunipellillä tai pizzakiven päällä 225°C:ssa 10–15 min. VINKKI: Laita oliiviöljyä uunista otetun pitsan päälle ja reunoille.
Yön yli-pizzapohja
Voit valmistaa pizzapohjan myös kohottamalla sitä yön yli, jolloin käytetään vähemmän hiivaa. Laita silloin taikinaan 1/2 pss kuivahiivaa tai 1/3 pkt tuorehiivaa. Valmista taikina muuten ylläolevan ohjeen mukaisesti. Vaivaamisen jälkeen nosta taikinapallot suojattuna kylmään ja anna niiden tekeytyä yön yli. Ota taikinapallot huoneenlämpöön vähintään 20 min ennen valmistusta ja kauli ohueksipohjaksi. Paista pizzat ohjeen mukaisesti.
Alkuperämaa/valmistusmaa
Suomi
Markkinoija
FAZER FINLAND OY
FAZERINTIE 6
01230 VANTAA
EAN-koodi
6419811105806