Fazer Leipurit Leipäjauhosekoitus Kaura & karpalo 600g

3,61/kpl
(6.03€/kg) kpl

Runsaasti kauraa ja karpaloita sisältävä leipäjauhoseos erilaisten leipien ja sämpylöiden valmistamiseen.

Kuvaus

Runsaasti kauraa ja karpaloita sisältävä leipäjauhoseos erilaisten leipien ja sämpylöiden valmistamiseen.

Hyvää Suomesta

Säilytys- ja käyttöohjeet

Rapeakuorinen pataleipä (1 iso tai 2 pientä pataleipää)

Ainekset:
1 pkt / 600 g Kaura-karpalo leipäjauhosekoitusta
4 dl vettä
Herneenkokoinen pala (2 g) tuorehiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
öljyä padan voiteluun

1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja jauhosekoitus. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa.
2. Peitä kulho ja jätäse huoneenlämpöön yön yli tai vähintään 12 h.
3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle tai öljytylle leivinpaperilleja muotoile kevyesti leiväksi. Anna kohota liinan alla 30 min. Laita uuni lämpenemään 225°C:een ja nosta samalla pata uuniin.
4. Uunin lämmettyä otakuuma pata uunista ja voitele sitä hieman öljyllä. Laita leipä kuumaan pataan ja paista kansi päällä n. 45 min. Poista kansi ja paista vielä n. 15–25 min.
5. Kumoa valmis leipä pöydälle ja anna jäähtyä. Nauti haluamasi levitteen kanssa.

VINKKI: Voit paistaa leivän myös kannellisessa teräskattilassa tai kannellisessa uuninkestävässä vuoassa. Taikinasta voit halutessasi tehdä kaksi pienempääleipää. Paista leipiä 225°C:ssa 40 min kansi päällä ja 10–20 min ilman kantta.

Herkulliset sämpylät (12 – 15 kpl)

Ainekset:
1 pkt/ 600 g Kaura-karpalo leipäjauhosekoitusta
3,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
(2 rkl öljyä)

1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja jauhosekoitus ja sekoita nopeasti sekaisin. Vaivaa taikinaa n. 10 min. Lisää halutessasi öljyä vaivauksen loppuvaiheessa.
2. Anna taikinan levätä peitettynä kulhossa 30 min. Muotoile sämpylät ja nostata niitä lämpimässä paikassa liinan alla 45–60 min. Pirskottele sämpylöiden päälle vettä juuri ennen paistoa.
3. Paista sämpylöitä 215°C:ssa 15–20 min.

VINKKI: Voit tehdä taikinasta myös kaksi leipää. Anna taikinan levätä vaivauksen jälkeen 30 min. Muotoile tämän jälkeen leiviksi leivinpaperin päälle, kohota 45–60 min liinan alla ja paista 225°C:ssa n. 25 min.

Alkuperämaa/valmistusmaa

Suomi

Markkinoija

FAZER FINLAND OY
FAZERINTIE 6
01230 VANTAA

EAN-koodi

6419811105608

0

Ostoskori

    Tuote Hinta Määrä Yhteensä
Tyhjennä ostoskori

Ostoskori on vielä tyhjä...