Fazer Leipurit Leipäjauhosekoitus Kaura & karpalo 600g

4,43/
(7.38€/kg)

Terveellistä kotimaista kauraa ja reilusti herkullisia karpaloita (6,9 %) sisältävä leipäjauhosekoitus on tehty helpon leivän ja maukkaiden sämpylöiden valmistukseen. Valmistaminen on vaivatonta – jauhosekoitukseen lisätään vain vesi ja hiiva.
Tämä herkullinen makuyhdistelmä ja miellyttävä suutuntuma hurmaa koko perheen. Yhdestä kaatonokallisesta paketista valmistuu 1-2 leipää tai pellillinen sämpylöitä. Pakkauksesta löytyvät reseptit kertovat miten onnistua niin yön yli pataleivonnalla kuin helpolla suoraleivonnalla. Kuluttaja voi itse päättää, valmistaako hän helpon, rapeakuorisen ja sisältä mehevän pataleivän vai pehmeät ja maukkaat sämpylät.
Jauhosekoitus on valmistettu kotimaisesta viljasta eikä se sisällä lisättyä sokeria. Tuotteelle on myönnetty Hyvää Suomesta Joutsenlippu -alkuperämerkki. Pakkauksessa on myös merkintä tuotteen sopivuudesta vegaaniseen ruokavalioon. Pakkauksen voi kierrättää kartonkikeräyksessä.

Kuvaus

Terveellistä kotimaista kauraa ja reilusti herkullisia karpaloita (6,9 %) sisältävä leipäjauhosekoitus on tehty helpon leivän ja maukkaiden sämpylöiden valmistukseen. Valmistaminen on vaivatonta – jauhosekoitukseen lisätään vain vesi ja hiiva.
Tämä herkullinen makuyhdistelmä ja miellyttävä suutuntuma hurmaa koko perheen. Yhdestä kaatonokallisesta paketista valmistuu 1-2 leipää tai pellillinen sämpylöitä. Pakkauksesta löytyvät reseptit kertovat miten onnistua niin yön yli pataleivonnalla kuin helpolla suoraleivonnalla. Kuluttaja voi itse päättää, valmistaako hän helpon, rapeakuorisen ja sisältä mehevän pataleivän vai pehmeät ja maukkaat sämpylät.
Jauhosekoitus on valmistettu kotimaisesta viljasta eikä se sisällä lisättyä sokeria. Tuotteelle on myönnetty Hyvää Suomesta Joutsenlippu -alkuperämerkki. Pakkauksessa on myös merkintä tuotteen sopivuudesta vegaaniseen ruokavalioon. Pakkauksen voi kierrättää kartonkikeräyksessä.

Hyvää Suomesta

Säilytys- ja käyttöohjeet

Rapeakuorinen pataleipä (1 iso tai 2 pientä pataleipää).
Ainekset:
1 pkt / 600 g Kaura-karpalo leipäjauhosekoitusta
4 dl vettä
Herneenkokoinen pala (2 g) tuorehiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
öljyä padan voiteluun.

1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja jauhosekoitus. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa.
2. Peitä kulho ja jätä se huoneenlämpöön yön yli tai vähintään 12 h.
3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle tai öljytylle leivinpaperille ja muotoile kevyesti leiväksi. Anna kohota liinan alla 30 min. Laita uuni lämpenemään 225°C:een ja nosta samalla pata uuniin.
4. Uunin lämmettyä ota kuuma pata uunista ja voitele sitä hieman öljyllä. Laita leipä kuumaan pataan ja paista kansi päällä n. 45 min. Poista kansi ja paista vielä n. 15–25 min.
5. Kumoa valmis leipä pöydälle ja anna jäähtyä. Nauti haluamasi levitteen kanssa.
VINKKI: Voit paistaa leivän myös kannellisessa teräskattilassa tai kannellisessa uuninkestävässä vuoassa. Taikinasta voit halutessasi tehdä kaksi pienempää leipää. Paista leipiä 225°C:ssa 40 min kansi päällä ja 10–20 min ilman kantta.

Herkulliset sämpylät (12 – 15 kpl).
Ainekset:
1 pkt / 600 g Kaura-karpalo leipäjauhosekoitusta
3,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
(2 rkl öljyä).

1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja jauhosekoitus ja sekoita nopeasti sekaisin. Vaivaa taikinaa n. 10 min. Lisää halutessasi öljyä vaivauksen loppuvaiheessa.
2. Anna taikinan levätä peitettynä kulhossa 30 min. Muotoile sämpylät ja nostata niitä lämpimässä paikassa liinan alla 45–60 min. Pirskottele sämpylöiden päälle vettä juuri ennen paistoa.
3. Paista sämpylöitä 215°C:ssa 15–20 min.
VINKKI: Voit tehdä taikinasta myös kaksi leipää. Anna taikinan levätä vaivauksen jälkeen 30 min. Muotoile tämän jälkeen leiviksi leivinpaperin päälle, kohota 45–60 min liinan alla ja paista 225°C:ssa n. 25 min.

Alkuperämaa/valmistusmaa

Suomi

Valmistaja

Fazer Mylly
PL 40, 15101 Lahti

EAN-koodi

6419811105608

Huom. Tilausvalikoiman tuotteet tulee aina noutaa Saariston Puodilta. Tuotetta ei lähetetä postitse.

Palvelemme tänään:

sunnuntai 11:00 - 21:00

17.7.2024 Höyrylaivaristeily S/S Paul Wahlilla Joensuusta Saariston Puodille & Pizza Tasting -elämys!

Keväisten keliolosuhteiden myötä olemme poikkeuksellisesti päättäneet varata pöytäpaikat sisäterassilta kaikille ennakkovarauksen tehneille (30.4.-5.5.2024) 🙂 Joten mikäli ennakkovaraus löytyy, ei tarvitse olla huolissaan pääseekö ulkoruokintaan vai ei 😉