Fazer Leipurit Leipäjauhosekoitus Rouheat siemenet 600g

3,61/kpl
(6.03€/kg) kpl

Rouheinen, runsaasti siemeniä sisältävä leipäjauhoseos erilaisten leipien ja sämpylöiden valmistamiseen.

Kuvaus

Rouheinen, runsaasti siemeniä sisältävä leipäjauhoseos erilaisten leipien ja sämpylöiden valmistamiseen.

Hyvää Suomesta

Säilytys- ja käyttöohjeet

Rapeakuorinen pataleipä (1 iso tai 2 pientä pataleipää)

Ainekset:
1 pkt / 600 g Rouheat siemenet leipäjauhosekoitusta
4 dl vettä
Herneenkokoinen pala (2 g) tuorehiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
öljyä padan voiteluun

1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja jauhosekoitus. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa.
2. Peitä kulho ja jätä se huoneenlämpöön yön yli tai vähintään 12 h.
3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle tai öljytylle leivinpaperille ja muotoile kevyesti leiväksi. Anna kohota liinan alla 30 min. Laita uuni lämpenemään 225°C:een ja nosta samalla pata uuniin.
4. Uunin lämmettyä ota kuuma pata uunista ja voitele sitä hieman öljyllä. Laita leipä kuumaan pataan ja paista kansi päällä n. 45 min. Poista kansi ja paista vielä n. 15–25 min.
5. Kumoa valmis leipä pöydälle ja anna jäähtyä. Nauti haluamasi levitteen kanssa.
VINKKI: Voit paistaa leivän myös kannellisessa teräskattilassa tai kannellisessa uuninkestävässä vuoassa. Taikinasta voithalutessasi tehdä kaksi pienempää leipää. Paista leipiä 225°C:ssa 40 min kansi päällä ja 10–20 min ilman kantta.

Herkulliset sämpylät (12 – 15 kpl)

Ainekset:
1 pkt / 600 g Rouheat siemenet leipäjauhosekoitusta
3,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
(2 rkl öljyä)

1. Liuota tuorehiiva veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja jauhosekoitus ja sekoita nopeasti sekaisin. Vaivaa taikinaa n. 10 min. Lisää halutessasi öljyä vaivauksen loppuvaiheessa.
2. Anna taikinan levätä peitettynä kulhossa 30 min. Muotoile sämpylät ja nostata niitä lämpimässä paikassa liinan alla 45–60 min. Pirskottele sämpylöiden päälle vettä juuri ennen paistoa.
3. Paista sämpylöitä 215°C:ssa 15–20 min.
VINKKI: Voit tehdä taikinasta myös kaksi leipää. Anna taikinan levätä vaivauksen jälkeen 30 min. Muotoile tämän jälkeen leiviksi leivinpaperin päälle, kohota 45–60 min liinan alla ja paista 225°C:ssa n. 25 min.

Alkuperämaa/valmistusmaa

Suomi

Markkinoija

FAZER FINLAND OY
FAZERINTIE 6
01230 VANTAA

EAN-koodi

6419811105707

0

Ostoskori

    Tuote Hinta Määrä Yhteensä
Tyhjennä ostoskori

Ostoskori on vielä tyhjä...